От 1 януари 2023 г. в София са в сила новите

...
От 1 януари 2023 г. в София са в сила новите
Коментари Харесай

В обществения транспорт на София вече се пътува с новите превозни документи

От 1 януари 2023 година в София са в действие новите транспортни документи - билети 30+ и 60+, осведоми БНР. Хартиените билети отпаднаха. 
Може да пътувате с билети или карти единствено на електронен притежател, както и да плащате непосредствено с банкова карта (до цената на еднодневна карта от 4 лева).
Билетът, закупен от лидер, ще коства повече - 2 лв..
Вече не се продават 10 талона за 12 лв., само че в случай че са ви останали, може да ги употребявате до края на март 2023.
Еднократно пътешестване коства най-малко 1,60 лева
Целодневната карта за всички линии е 4 лв., а 24-часовата карта - 6.
Билет 30+ (1,60 лева.) и билет 60+ (2,20 лева.) позволяват прекачване в рамките на посочените минути. Пътуването може да се довърши с 1 билет, даже да е направено в последните секунди на последната минута, изясни пред Радио София Владимир Лазаров от ЦГМ.
Валидацията става задължителна и в случай че не е направена, ще следва глоба от 3 лв., даже и да сте с карта. Освен че билетът е застраховка за пасажера, посредством валидацията от Столичната община ще могат да отчетат натовареността на линиите и пиковите часове, да се усъвършенстват маршрутите и услуги, изясни още Лазаров.
Годишната абонаментна карта Sofia City Card е преференциална за всеки, който пътува постоянно. Тя коства 365 лв., важи за цялата мрежа, а даже да ви се наложи да ползвате автомобил, получавате правото на безвъзмезден буферен паркинг по системата „ Паркирай и пътувай “ Картата може да се заплати на 3 вноски. Първата вноска за три месеца е за 150 лв., идващите три месеца са за 120 лв., а последните 6 са единствено за 100 лв.. 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР